Love Your Mind: de wachttijd verzachten

737 keer bekeken 0 reacties

Het project Love Your Mind (LYM) heeft als missie om jongeren op een laagdrempelige manier te koppelen aan hun leeftijdsgenoten die op de wachtlijst staan voor jeugdzorg, met als voornaamste doel de verzachting van de wachttijd. Het werd gepresenteerd tijdens één van de deelsessies op de regionale conferentie ‘Bewogen en bevlogen’.

Bovendien biedt het project ook de mogelijkheid om jongeren aan elkaar te koppelen als preventieve maatregel, zelfs als ze nog geen jeugdhulp nodig hebben. Jongeren tussen 14 en 22 jaar vormen de doelgroep.

ExpEx Ruben van der Geest, die de deelsessie samen met Isolde Verburgt (JESS) en Geeta Sewradj (LoveYourMind) begeleidde, opende deze deelsessie met zijn persoonlijke ervaringen. “Dit is voor mij een speciaal onderdeel.”, zo vertelt Ruben. “Ik vind het belangrijk om mensen te verbinden en te inspireren met mijn eigen verhaal, met name als het gaat om de mentale gezondheid van jongeren en het benadrukken dat hun stem gehoord moet worden.”

De rode draad van de discussie tijdens de deelsessie concentreerde zich voornamelijk op de implementatie en werkwijze van het project, met bijzondere aandacht voor de optie van een chatfunctie. Deelnemers benadrukten het belang van een goed doordacht plan voor deze chatfunctie, met inachtneming van de ernst van de problemen die via deze route kunnen worden besproken.

Het project Love Your Mind zal in november van start gaan in Den Haag, waarna het wordt uitgebreid naar de hele regio Haaglanden. De pilot zal niet alleen jongeren koppelen aan zogenaamde MindMaatjes, maar ook inzetten op ervaringscafés als ontmoetingsplek, weekenduitjes, inloopspreekuren en uiteindelijk een chatfunctie.

De deelsessie toonde de enorme betrokkenheid en de wil om de jeugdhulp te verbeteren en te innoveren, met het project LYM als veelbelovende stap in de goede richting. De boodschap was helder: het is tijd om de jeugd een stem te geven en hen te helpen bij hun uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen