"Pleegzorg heeft een speciaal plekje in mijn hart"

220 keer bekeken 0 reacties

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: op 5 oktober a.s. organiseren we weer een regionale conferentie jeugdhulp. Ook voor professionals van de uitvoering en lokale teams zijn er tal van interessante deelsessies. Zoals deelsessie 'Vragen staat vrij: krijg beter zicht op pleegzorg'. Deze zal worden geleid door Ilona Sibbing, werkzaam bij Jeugdformaat.

“Pleegzorg heeft een speciaal plekje in mijn hart.” Vertrouwt Ilona ons toe. “Hoe fijn is het voor een kind om in een liefdevolle gezinssituatie te kunnen wonen als het thuis even, of voor langere tijd, niet lukt? Ik gun ieder kind een warme veilige plek in een gezinssituatie. Over de mogelijkheden, ervaringen, ingewikkeldheden en rollen gaan we het hebben in onze deelsessie tijdens Bewogen en bevlogen. Dat doen we in een gesprek met ervaringsdeskundigen en betrokkenen, zodat alle kanten van pleegzorg belicht worden.”

En als iemand dat gesprek in goede banen kan leiden is het Ilona wel. Zij was eerder als pleegzorgbegeleider werkzaam en is nu gezinsonderzoeker pleegzorg bij Jeugdformaat. Sinds vorig jaar combineert zij deze functie met het geven van trainingen voor de Jeugdformaat Academie. Deze academie heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van specialistische jeugd- en opvoedhulp, basis jeugd-GGZ, onderwijs en preventie en is voor iedereen toegankelijk. Ilona vertelt over haar gecombineerde functie: “Ik ben blij met deze extra dimensie, want hier ligt echt mijn passie: om opvoeders, jeugdzorgprofessionals, docenten te mogen bekrachtigen in hun expertise. En ik ben natuurlijk ook trots dat ik mijn jarenlange kennis en ervaring mag delen via deze weg. We delen onze kennis graag, omdat we er alles aan willen doen om de toekomstkansen voor kinderen en jongeren te vergroten. Onze trainingen - fysiek, online of incompany - worden altijd afgestemd op  de behoeften, uitdagingen en leervragen van onze deelnemers.”

Benieuwd wat pleegzorg kan betekenen voor de kinderen en jongeren waaraan jij hulp of ondersteuning biedt? Kom dan naar deze deelsessie tijdens de conferentie Bewogen en bevlogen op 5 oktober a.s.!

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen