Diversiteitsensitief werken omdat mensen divers zijn

123 keer bekeken 0 reacties

Ben je op zoek naar meer houvast bij dit belangrijke, maar ook complex aspect van je werk? Download dan de toolkit die door de Haagse Hogeschool is ontwikkeld in samenwerking met het Kennisplatform Inclusief Samenleven en het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden.

Jeugdhulpprofessionals en vrijwillige sleutelfiguren van diverse organisaties in de regio Haaglanden hebben samengewerkt om diversiteitsensitief werken in organisaties bottom-up te ondersteunen. Dit werd ondersteund vanuit het lectoraat Jeugdhulp in Transformatie van de Haagse Hogeschool en het Kenniscentrum Inclusief Samenleven. De opbrengst van de samenwerking is een Toolkit met vier praktische tools. De inhoud en vorm van de tools helpen bij:

  1. Het systeem van jeugdhulp uit te leggen aan jeugdigen en ouders met een migratieachtergrond
  2. Diversiteitsensitief werken in teams te ondersteunen
  3. Samenwerking tussen formele en informele organisaties voor jeugdhulp te initiëren
  4. Beleid voor diversiteitsensitief werken in organisaties een impuls te geven 

Je kunt met de tools aan de slag als professional en als organisatie. Elk van de tools staat op zichzelf en kan onafhankelijk van de andere tools gebruikt worden. Vanuit het lectoraat is indien gewenst ondersteuning bij het gebruik van de tools beschikbaar. De Toolkit Diversiteitsensitief werken in de jeugdhulp kun je hier downloaden.

Gebruikers van de tools worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen en aanbevelingen voor verbetering te doen. Op basis daarvan worden de tools zo nodig bijgesteld.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen