Woorden en beelden over scheiden

15-09-2023
162 keer bekeken

In de aanloop naar de regionale conferentie Bewogen en bevlogen zetten we elke week de spotlight op een paar onderwerpen die in het programma aan bod komen. Vandaag, op de Dag van de Scheiding, vragen we je aandacht voor het gesprek over dit kwetsbare thema.

Toen wij tijdens de verkenningen voor de Regiovisie Jeugdhulp Haaglanden aan professionals vroegen naar achterliggende oorzaken van vraag naar jeugdhulp, stond “relatieproblematiek van ouders” steevast in de top 3. Een kwetsbaar onderwerp om aan te snijden, maar kennelijk een thema waar je in de jeugdhulpverlening niet omheen kan.

In één van de deelsessies op onze conferentie Bewogen en bevlogen, kan je aan de slag met woord- en beeldtaal bij scheiden. Woorden doen ertoe en beelden kunnen de communicatie goed ondersteunen. Samen met de Gemeente Delft en Teken je boodschap heeft het Kenniscentrum Kind en Scheiding de afgelopen maanden gewerkt aan 'Praat erover': een beeldenbieb in gesprek met gezinnen over scheiding. In deze beeldenbieb vind je 60 afbeeldingen bij belangrijke thema’s in het leven van gescheiden gezinnen. In het bijzonder bij anderstaligen en de lvb-doelgroep werken de beelden ondersteunend aan de gesprekken.

Nieuwsgierig hoe je ‘Praat erover’ kunt gebruiken in jouw werk? Kom dan naar de deelsessie ‘Woorden en beelden bij praten over scheiden’ op de conferentie Bewogen en bevlogen op 5 oktober a.s. in Zoetermeer!

Afbeeldingen

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen