Doorbraaklab Den Haag

20-03-2023
500 keer bekeken

De Gemeente Den Haag heeft een Doorbraaklab in het leven geroepen voor zogenaamde buikpijn-casussen. Stel dat je vastloopt in de hulpverlening omdat je het gezin niet met de standaardaanpak kan helpen. En voor het maatwerk dat nodig is, weet je niet waar je moet zijn, hoe je dat moet doen of je loopt vast in de bureaucratie. Je kunt dan aankloppen bij het Doorbraaklab.

De mensen van het Doorbraaklab denken out-of-the-box met (zorg)professionals mee om een doorbraak te realiseren. Hierdoor krijgen het kind en het gezin meer lucht, en kunnen ze vervolgens verder werken aan meer regie en grip op hun eigen situatie en leven. Hiermee vergroot de gemeente voor hen de kans op een duurzame oplossing. De VNG maakte een mooie video om ook andere gemeenten te inspireren: link naar de video.

Je kunt contact opnemen met doorbraaklab@denhaag.nl voor meer informatie. Soms is het voldoende om samen even te sparren om weer verder te kunnen. En soms is het nodig om met elkaar het ‘laboratorium’ in te duiken om tot een doorbraak te komen. Het Doorbraaklab neemt de casus niet over. Ze zoeken samen met hun Haagse collega's naar een doorbraak en gaan daarbij altijd uit van het perspectief van de inwoner.

Meer informatie over het Doorbraaklab van Den Haag kun je vinden in deze folder.

Afbeeldingen

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen