Podcasts Aanpak huiselijk geweld

237 keer bekeken 0 reacties

Het programma Aanpak huiselijk geweld heeft twee podcasts opgenomen die nu te beluisteren zijn. De podcasts zijn tot stand gekomen met medewerking van professionals uit de regio en zijn bedoeld voor alle collega’s voor wie dit interessant is: van uitvoering tot beleid.

De eerste podcast staat in het teken van digitale veiligheid bij huiselijk geweld. Denk bijvoorbeeld aan online stalking en bedreigingen via social media. In de podcast hoor je onder meer hoe groot dit probleem is en krijg je practische tips waarop je moet letten als professional: verdiep je er in, wees nieuwsgierig en benut de expertise van alle deskundigen die volop beschikbaar is.

Digitale veiligheid is een aandachtspunt bij iedere casus.

Ook wordt in de podcast besproken wat er op beleidsniveau nodig is en hoe medewerkers door hun organisatie kunnen worden gesteund op dit gebied. Het is belangrijk om je te realiseren dat de digitale wereld onlosmakelijk verbonden is met de fysieke wereld en het onderdeel is van de dagelijkse realiteit.

De tweede podcast staat in het teken van bestuurlijke maatregelen en huiselijk geweld. Je hoort hoe een bestuurlijke maatregel, zoals bijvoorbeeld het tijdelijk huisverbod, kan helpen om tot een doorbraak te komen. Welke bestuurlijke maatregelen zijn er en onder welke omstandigheiden kunnen ze worden ingezet?

De podcasts zijn via deze link te beluisteren, maar kan je ook via Spotify en Apple Podcasts vinden.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen