Vragen staat vrij: krijg beter zicht op pleegzorg

477 keer bekeken 0 reacties

Voor veel kinderen is een veilig en stabiel thuis nog altijd niet vanzelfsprekend. Deze kinderen verdienen een (tijdelijk) tweede thuis om veilig kind te kunnen zijn. In de deelsessie ‘Vragen staat vrij: krijg beter zicht op pleegzorg’ op de regionale conferentie ‘Bewogen en bevlogen’, werd pleegzorg vanuit diverse kanten belicht onder leiding van Ilona Sibbing en Kim van der Valk, beiden werkzaam bij Stichting Jeugdformaat.

Er kwamen allerlei perspectieven aan bod: dat van pleegkind, ervaringsdeskundige, pleegouder, pleegzorgbegeleider, jeugdbeschermer, contractmanager en potentiële pleegouders. Tijdens de deelsessie was ruimte om elkaars perspectief te leren kennen. Thema's als gedeeld opvoederschap, contactherstel en het verzekeren van veiligheid werden besproken.

Een belangrijke conclusie was dat herkenning door een buddy of binnen een lotgenotennetwerk een enorme steun kan zijn voor een pleegkind. Een buddy kan een constante factor zijn in een zorgveld waarin hulpverleners en jeugdbeschermers elkaar afwisselen.

Komende week, van 1 tot en met 8 november, is de landelijke Week van Pleegzorg. Er zijn dan allerlei activiteiten voor pleeggezinnen en voor mensen die meer willen weten over pleegzorg of pleegouder willen worden. Helaas is er een landelijk tekort aan pleeggezinnen, ook in onze regio. In de regio Haaglanden zijn we op zoek naar 100 nieuwe pleegouders. Tijdens de Week van de Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, ook in onze regio, zoals een pleegoudercafé en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. In onze regio ondersteunt en coördineert Stichting Jeugdformaat de communicatie rond de Week van Pleegzorg.

Wil je zelf ook aandacht vragen voor pleegzorg? Kijk dan op de volgende website: Pleegouder of pleeggezin worden - Word pleegouder.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen