Blijf op de hoogte van JeugdhulpPlus ontwikkelingen met de nieuwsbrief

232 keer bekeken 0 reacties

JeugdhulpPlus is volop in ontwikkeling. In 2021 riep de Tweede Kamer op om te stoppen met de gesloten vorm van jeugdhulpverlening. Deze vorm van hulpverlening werd als onvoldoende productief beoordeeld, en schadelijk voor jongeren.

Hierop werd een ingrijpende transformatie ingezet, met als doelstelling om in 2030 uit te komen op 0 gesloten plaatsingen, en een omvorming van grootschalige voorzieningen naar kleinere alternatieven.

Het is een behoorlijk ingewikkeld proces, gericht op een doelgroep kwetsbare jongeren en met veel belanghebbenden die elkaar nog niet altijd weten te vinden. Dat maakt dat, nog meer dan bij ‘gewone’ veranderingsprocessen, goede communicatie cruciaal is.

Daarom hebben de jeugdhulpregio’s Haaglanden en Rijnmond het initiatief genomen om een nieuwsbrief uit te brengen in Landsdeel Zuidwest. Gericht op een zo groot mogelijke lezersgroep, dus met afwisselende informatie (variërend van warme achtergrondinterviews tot harde cijfers), en zonder ingewikkelde taal.

De eerste editie van JeugdhulpPlus kwam in mei uit, het tweede nummer volgde in juni vlak voor de zomervakantie.
Over enkele weken verschijnt alweer de derde editie van JeugdhulpPlus Perspectief, vol nieuws over de laatste ontwikkelingen rondom JeugdhulpPlus. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je dan aan via deze link.

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen