Startpunt Jeugd helpt verwijzen jeugdige naar best passende jeugdhulp

431 keer bekeken 0 reacties

Het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden lanceerde tijdens de Ontwikkeltafel van 16 maart jl. het Startpunt Jeugd. Dit is een hulpmiddel waarmee verwijzers en professionals (bijvoorbeeld de lokale teams van de gemeenten) geholpen worden om passende jeugdhulp te vinden bij een hulpvraag.

Door gebruik te maken van het Startpunt Jeugd hebben verwijzers en professionals een beter en vollediger overzicht van de gecontracteerde jeugdhulp in de regio. Daarnaast ontvangen jeugdhulpaanbieders aanmeldingen die goed aansluiten op hun expertise. Momenteel is Startpunt Jeugd in gebruik bij de lokale teams van de tien gemeenten, op een later moment volgen andere wettelijke verwijzers. We horen positieve geluiden vanuit de lokale teams:

Suzanne van den Bos, manager Sociaal Kernteam Westland: “Ik ben er heel blij mee dat Startpunt Jeugd er is. Bijvoorbeeld voor nieuwe medewerkers; zij zijn soms pas binnen 1,5 jaar op vlieghoogte over alle opties binnen de sociale kaart. Dan is het handig dat er een plek is waar alle aanbieders in ons zorglandschap te vinden zijn. Ook professionals van de GI’s zullen er dankbaar gebruik van maken net als andere verwijzers zoals huisartsen. Zij zien soms door de bomen het bos niet in de mogelijkheden voor jeugdhulp die er voor gezinnen zijn.”

Het Startpunt Jeugd bevat de zorgprogramma’s van de regionaal gecontracteerde jeugdhulpaanbieders. In deze zorgprogramma’s is beschreven met welke hulpvraag de jeugdigen geholpen worden. Deze aanpak hebben we gekozen om de beschikbare jeugdhulp vraaggericht doorzoekbaar te maken.

Zoals bij elk nieuw initiatief ontstaan bij de gebruikers ook vragen. Daarom hebben we een korte Q&A met de meest gestelde vragen en antwoorden. Heb je een andere vraag over het Startpunt Jeugd of heb je suggesties? Stuur dan gerust een email naar startpunt@sbjh.nl. We horen het graag!

Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden

 

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen