Pilot zij-instromers jeugdhulp start in 2024 in Haaglanden

ProfielfotoAnja Romein 15-11-2023
1641 keer bekeken 1 reacties

De Haagse Hogeschool gaat samen met negen werkgevers in de jeugdhulp een zij-instroom traject voor jeugdhulpprofessionals ontwikkelen. Onder de titel De Hofvijver gaan zij samenwerken om hiermee de arbeidskrapte in de jeugdhulp te verminderen.

Het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden onderschrijft het belang hiervan en faciliteert dit traject. Tijdens een kick-off op 3 november was er veel wederzijds enthousiasme voor deze samenwerking.

Het is voor veel werkgevers in de jeugdhulp een uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Door een zij-instroom traject voor professionals in de jeugdhulp te ontwikkelen, hopen zij meer professionals te verwelkomen in de branche. Er is namelijk een ruim potentieel aan geschikte werkenden, maar zij hebben vaak nog niet de juiste opleiding. Voor het werk als jeugd- en gezinsprofessional is een SKJ-registratie nodig. Door professionals in een verkort programma op te leiden en de vereiste registratie te laten halen, kunnen meer mensen met een bredere werkervaring jeugdhulpprofessional worden. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring duurt dit traject een jaar.

De Haagse Hogeschool kan al in februari 2024 de eerste zij-instromers verwelkomen via een pilot. In een proces van klein beginnen, samen te leren en ontwikkelen is het de bedoeling om in september 2024 een eerste klas zij-instromers te starten op de Haagse Hogeschool. De organisaties die zich bij deze beweging hebben aangesloten zijn: Jeugdbescherming West, Groeii, SKT Westland, Delft Support, Jeugdformaat, Impegno, Timon, William Schrikker Stichting en Veilig Thuis Haaglanden.

Voor meer informatie neem contact op met Fleur Spijkers, fleur.spijkers@sbjh.nl.

Pilotgroep zij-instromers
Van linksonder naar rechtsonder: Hester Brauer (Haagse Hogeschool), Aad Kouwenhoven (Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden), Marion van de Sande (Haagse Hogeschool), Maria van Os en Marian van Meurs (Jeugdbescherming West), Suzanne van den Bos (SKT Westland), Fieke Meijers (Groeii) Marjolein Groen (WSS), Marjolein Borgers (Delft Support), Fleur Spijkers (Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden)

Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden

 

 

Afbeeldingen

Anoniem

15-11-23 om 13:41

Wat een goede ontwikkeling!

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen