Deeltafel 2 Datasturing: Leren door vergelijken

Met een selecte groep deelnemers van jeugdhulpaanbieders en gemeenten blikten Evy Liersen en Bart Boschman terug op het traject Leren door vergelijken van het afgelopen halfjaar.

De conclusie in een notendop: we hebben met elkaar een mooie aanpak ontwikkeld om vanuit de data zicht te krijgen op het jeugdhulpveld. Het toetsen van de inzichten bij jeugdhulpprofessionals is hierin een waardevolle stap. Met de groep hebben we gekeken naar de mogelijkheden die de dashboards bieden om het zorgverloop in kaart te brengen. Tenslotte zijn de eerste uitgangspunten op papier gezet hoe we in de toekomst komen van data-inzichten tot daadwerkelijk met en van elkaar leren. Uiteraard ook hoe we daarmee de jeugdhulp voor de jeugdigen in de regio een stukje beter kunnen maken.

Jeugdhulpaanbieders en gemeenten:

“We verwachten met datasturing bij te dragen aan het effectief en efficiënt inzetten van de regionale middelen. Er valt nog veel van en met elkaar te leren zodat we het voor de jeugdigen beter kunnen organiseren.”

Lees hier het volledige verslag van de Deeltafel Leren door vergelijken.
Alleen als community lid met login-gegevens toegankelijk.  

Afbeeldingen

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen