Terugblik regionale conferentie 8 april: De toekomst is nu!

313 keer bekeken

Wat een blije reacties en goede gesprekken op 8 april jl. tijdens de regionale conferentie De toekomst is nu! Deze conferentie werd georganiseerd door de tien gemeenten uit de regio Haaglanden en het Kennisnetwerk Jeugd Haaglanden.

’s Ochtends opende wethouder Parbhudayal, namens de 10 gemeenten, de dag. Zij bekende dat zij niet eerder met zo’n complex beleidsthema als Jeugdzorg te maken heeft gehad. Juist daarom is zij extra trots dat we in gezamenlijkheid in Haaglanden al zo’n eind zijn opgeschoten. Vooral dankzij de inzet en het enthousiasme van vele werkers in de sector en hun oprechte betrokkenheid bij kinderen en gezinnen.

Vervolgens zette lector Jeugdhulp in Transformatie, Rob Gilsing de uitdagingen voor de jeugdhulp nog eens op een rijtje. Daarbij legde hij vooral nadruk op normaliseren waarover op 6 april 2022 een visie is gepubliceerd. Meer informatie over normaliseren is op deze website te vinden. Vanuit zowel beleidsperspectief als vanuit de beroepspraktijk presenteerde hij verschillende elementen van de visie van het Leernetwerk Normaliseren. De afsluiting van het plenaire deel werd verzorgd door Mascha Struijk. Haar oproep aan iedereen om 5% meer liefde en 5% meer lef in de jeugdzorg te stoppen, maakte heel wat los en was een mooie opmaat voor het onderlinge gesprek. Verdeeld over de dag deden de ruim 300 deelnemers mee aan in totaal 17 deelsessies.

In de openbare online bibliotheek zijn het beeldverslag van de conferentie, de powerpoints en de foto’s (met dank aan Loesjepraktijken) te vinden.

 

 

Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden
< Naar alle artikelen nieuwsbrief mei 2022

Afbeeldingen

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen