Nieuws uit jeugdhulpregio Haaglanden april 2023

223 keer bekeken 0 reacties

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over jeugdhulp in onze regio? Voor professionals bij partners en de aangesloten gemeenten in Haaglanden hierbij een update. Je vindt hier inspirerende verhalen, ervaringen van de deelnemers aan de Ontwikkeltafel.

Nieuwsbrief 6 april 2023

NIEUWS ONTWIKKELTAFEL

Op de vruchtbare en inspirerende Ontwikkeltafel van 16 maart kwamen maar liefst zes thema’s aan bod tijdens de Deeltafels. Met een feestelijk tintje lanceerde het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden twee online tools: Handboek Toegang Jeugdhulp en Startpunt Jeugd. In de artikelen in deze nieuwsbrief staan de ervaringen van de deelnemers over de thema's van vier Deeltafels. Samenvattingen van alle Deeltafels zijn te vinden op www.jeugdhulphaaglanden.nl. Eerst even inloggen als community lid.

Wachtlijsten Kinderdagcentra onder de loep

Tijdens een goed bezochte deeltafel over schadelijk wachtenden voor Kinderdagcentra doken vertegenwoordigers van jeugdhulpaanbieders, gemeenten en het preventieve veld in de cijfers en analyses. De resultaten van de kwartaalrapportage Q2 2022 en een extra uitvraag (peildatum 1 april 2022) vormden de basis van dit alles.

Lees meer>

Toegang jeugdhulp overzichtelijk in interactief handboek

Wil jij in een paar stappen weten hoe de toegang tot jeugdhulp in Haaglanden is georganiseerd? Het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden lanceerde tijdens de Ontwikkeltafel van 16 maart het Handboek Toegang Jeugdhulp. Het is een interactief document met een handig overzicht welke stappen er zijn.

Lees meer >

Arbeidsmarkt "Gezamenlijk vissen kweken, geen vis de vijver uit"

Het landelijk programma AlleKansenBenut!: "Hoe kunnen we zij-instromers en herintreders welkom heten in de jeugdzorgbranche? En welke ruimte kennen we binnen de norm van verantwoorde werktoedeling? Is er altijd een geregistreerde professional nodig?"

Lees meer >

Startpunt Jeugd helpt verwijzen jeugdige naar best passende jeugdhulp

Het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden lanceerde tijdens de Ontwikkeltafel van 16 maart jl. het Startpunt Jeugd. Dit is een hulpmiddel waarmee verwijzers en professionals (bijvoorbeeld de lokale teams van de gemeenten) geholpen worden om passende jeugdhulp te vinden bij een hulpvraag.

Lees meer >

AGENDA

Lees meer >

REGIOVERHALEN

Echt zien dat een kind een angstoornis heeft voorkomt leed op latere leeftijd 

Psycholoog Semiha Aydin (30) promoveerde afgelopen februari aan de universiteit in Leiden. Haar proefschrift heet: Tussen kijken en zien: Herkennen, verwijzen en evalueren van psychosociale problematiek bij jeugdigen in de eerstelijnszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

Lees meer >

Samenwerking Jeugdhulp en onderwijs, een kwestie van gewoon doen!

Peter van den Oever, locatiedirecteur van cluster 4-school de Musketier in Zoetermeer, heeft zo’n 20 jaar ervaring op het snijvlak tussen Onderwijs en Jeugdhulp. Het is dus niet verrassend dat juist zijn school een interessante pilot samen met gro-up jeugdhulp is gestart. Wij spraken met Peter over de opzet én opbrengst van deze bijzondere samenwerking.

Lees meer >

Kenniscentrum Kind en Scheiding: van 19 naar 285 gesprekken per maand

Wendy van Vliet, accountmanager van ons regionale Kenniscentrum Kind en Scheiding, stond zes jaar geleden aan de wieg van het kenniscentrum. In het themanummer van Sprank Magazine over scheiden blikt zij terug op de ontwikkeling en groei van het kenniscentrum.

Lees meer >

Werkbezoek Prodeba: een passende plek voor elk kind

Regelmatig gaat een vertegenwoordiging van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden op werkbezoek bij een van de jeugdhulpaanbieders in de regio. Eind januari bezochten Jelle en Beatrijs het hoofdkantoor en enkele locaties van Prodeba. Bij de kennismaking viel ons op hoe veel Prodeba doet op het gebied van onderwijs en zorg.

Lees meer >

Doorbraaklab Den Haag

De Gemeente Den Haag heeft een Doorbraaklab in het leven geroepen voor zogenaamde buikpijn-casussen. Stel dat je vastloopt in de hulpverlening omdat je het gezin niet met de standaardaanpak kan helpen. En voor het maatwerk dat nodig is, weet je niet waar je moet zijn, hoe je dat moet doen of je loopt vast in de bureaucratie. Je kunt dan aankloppen bij het Doorbraaklab.

Lees meer >

Leger des Heils: ook hulp voor jongeren en gezinnen!

De nieuwe regionale programmamanager Jeugdhulp Haaglanden, Jelle Rauwerdink, heeft aangegeven graag bij jeugdzorg-aanbieders langs te komen om te horen wat er leeft en speelt. Op 10 november jl. bracht hij een bezoek aan het Leger des Heils W&G Noordwest.

Lees meer >

Deze nieuwsbrief gaat naar professionals van gemeenten en jeugdhulpaanbieders in Jeugdhulpregio Haaglanden: Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Den Haag, Westland, Delft, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk, Midden-Delfland, Zoetermeer.


Heb je nieuws of wil je reageren?
Stuur een bericht naar: → 
nieuws@h10inkoop.nl 

Vragen over het Haags Toekomstperspectief voor Jeugd- en Gezinshulp? 
Gemeente Den Haag wil komen tot een nieuwe vorm van samenwerking met
aanbieders (waarbij de ambitie gezins- en gebiedsgericht werken centraal staat).

Stuur een bericht naar: → toekomstjeugdhulp@denhaag.nl

Je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief

Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden
Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 
Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag
T: (085) 4855417

www.jeugdhulphaaglanden.nl

Bezoekadres:
Spui 70, 2511 BT Den Haag (Stadhuis)

Wil je de manier wijzigen waarop je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je 
gegevens bijwerken of je afmelden voor deze lijst.

Afbeeldingen

0  reacties

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen