Ambities
Vraag 1. Jeugdhulphaaglanden.nl wordt een digitale leeromgeving voor en door professionals bij jeugdhulpaanbieders en gemeenten. We hebben alvast een aantal ambities op een rijtje gezet. Heb je aanvullingen of wijzigingen?
- Gezamenlijk online leren en ontwikkelen van betere jeugdhulp
- Kosten beheersen
- Samenwerking faciliteren en stimuleren tussen professionals bij gemeenten en jeugdhulpaanbieders
- Initiatieven, werkwijzen en innovaties binnen de regio zichtbaar maken (good practices)
Eigenaarschap en naam
Vraag 2. Wie zou de eigenaar van de digitale leeromgeving moeten zijn volgens jou? Jeugdhulphaaglanden.nl is een initiatief van... *
Deelnemers sessies
Vraag 4. In 7 stappen komen we tot een gedragen digitale leeromgeving. Stap 1 is de pré-stratgegiesessie (25 augustus) en Stap 2 is de strategiesessie. Dit is een gezamenlijk moment met professionals van gemeenten en jeugdhulpaanbieders om de kaders en ambities vast te stellen. Denk hierbij aan strategen, communicatieprofessionals, aanjagers en inhoudelijk deskundigen (maximaal 8 personen). Welke suggesties heb je voor deelnemers aan de strategiesessie?
Vraag 5. In de sessie van stap 3 gaan we de digitale leeromgeving inrichten, finetunen en de structuur bepalen op basis van de ambities uit de strategiesessie. Dit gebeurt met een afvaardiging van gemeenten en jeugdhulpaanbieders: programmaleiders, ambassadeurs, ondersteuners, communicatieprofessionals en SbJH/PB-beheerders (maximaal 8 personen). Welke suggesties heb je voor deelnemers aan deze sessie?
Vraag 6. Stap 4 is de beheerderstraining. In deze training leren beheerders werken met de belangrijkste basisonderdelen van de digitale leeromgeving zoals het werken met rollen en rechten; de structuur; de navigatie en het uitbouwen van het platform. Beheerders kunnen met (technische) vragen terecht bij de helpdesk van Mett, de online platformbouwer. Beheerders kunnen projectondersteuners, ICT-specialisten en communicatiemedewerkers bij het Programmabureau of het Servicebureau zijn (maximaal 5 personen). Welke suggesties heb je voor deelnemers aan de beheerderstraining?