Resultaten onderzoek/ werkbeschrijving ‘De specialist dichterbij?!’.

ProfielfotoMonique van Baarle 28-04-2023
492 keer bekeken 0 reacties

Wat werkt in een integraal specialistische werkwijze voor gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek? Met deze vraag zijn onderzoekers van het project ‘De specialist dichterbij?!’, samen met vijf integraal specialistische teams uit verschillende regio’s, aan de slag gegaan.

De resultaten van twee jaar onderzoek zijn te vinden in bijgaande werkwijzebeschrijving. De publieksamenvatting is op blz 5 en 6 te lezen.

De werkwijzebeschrijving geeft handen en voeten aan een integraal specialistische werkwijze voor gezinnen met meervoudige en langdurige problematiek. Er is namelijk al veel kennis over wat werkt in integraal werken. Maar hoe integraal gewerkt kan worden met een uitdagende doelgroep, blijkt in de praktijk vaak lastig. Deze werkwijzebeschrijving bevat een bundeling van kennis over de doelen, doelgroep en werkwijze van integraal specialistische teams, vanuit perspectief professionals, gezinnen en beleidsmakers. Daarnaast wordt beschreven hoe integraal specialistisch werken vanuit partnerschap – samen met gemeenten, zorgorganisaties, professionals en gezinnen – vormgegeven kan worden.

De werkwijzebeschrijving is bedoeld voor professionals, managers van zorgorganisaties en beleidsmakers.

Zijn jullie benieuwd naar het filmpje over de ervaringen van deelnemers in het onderzoeksproject, kijk deze dan hier terug!

Meer inspiratie rondom het thema integraal werken?

Als jullie geïnteresseerd zijn in inspiratiebijeenkomsten over integraal (specialistisch) werken? Onderzoekers Laura Nooteboom en Eline Heek organiseren vanuit het Leernetwerk integraal werken van de Werkplaats SAMEN per kwartaal een bijeenkomst over integraal werken, samen met de praktijk. Contactgegevens: Laura Nooteboom (projectleider De specialist dichterbij?!),

L.A.Nooteboom@lumc.nl en Eline Heek (Promovenda LUMC Curium), H.C.Heek@lumc.nl

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact
nieuws@sbjh.nl

Jeugdhulpregio Haaglanden bestaat uit de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland

Dit platform is een initiatief van het Programmabureau Jeugdhulp Haaglanden en het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden 

 
Cookie-instellingen