Gezin en hun verhaal centraal
In de verdiepingstraining Veiligheidsplanning kijkt de groep samen naar hun huidige werkwijzen. Vaak lijkt het aanbod meer centraal te staan, in plaats van het gezin en hun verhaal. Door die manier van werken komt steeds een nieuw deel van het verhaal of de zorg aan het licht, hetgeen ertoe leidt dat telkens weer opnieuw de hele cyclus doorlopen moet worden. De cirkels laten zien hoe een gezin in kringetjes loopt, steeds met nieuwe vragen of zorgen en steeds met een nieuwe hulpverlener. Het zal niemand verbazen dat dit een negatieve invloed heeft op de motivatie van de betrokkenen en de kosten. De Routekaart naar Veiligheid wil deze cyclus maar één keer doorlopen, met een vaste hulpverlener die extra expertise inschakelt wanneer dat nodig is. Het belangrijkste is dat het gezin en hun netwerk hun eigen kracht (her)ontdekken.
Integraal samenwerken
Door systemisch en integraal samen te werken met iedereen in het gezin/huishouden worden alle krachten, risico’s, patronen en de hoop van het gezin/huishouden onderdeel van het proces. Dit helpt om verder te komen, met de mensen om wie het gaat als de experts van hun eigen leven. In de verdiepingstraining worden deelnemers en trainers uitgedaagd om daar waar het nodig is, anders te gaan kijken en denken.
Meer info?
Voor inhoudelijke en trainingsvragen kan je contact opnemen met trainer Lotte Strik (info@lottestrik.nu). Voor overige aanvullende informatie kan je contact opnemen met Renske Vreugdenhil (rvreugdenhil@delft.nl) of Roxane Cloosterman (rcloosterman@Delft.nl).